Bizden HaberlerEtkinlikler

Başkan İlmek’ten Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret..

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, İncesu’nun tarihi noktalarını daha da ön plana çıkararak, “Ürgüp, Avanos gibi turistik bir kent haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, İncesu Belediye Başkanı’nı ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirterek, “Tabii ki siyasette her zaman Gazeteciler Cemiyeti tarafsız yerini korumuştur . Çok kişiyi burada ağırladık. İncesu, Kayseri ilçeleri arasında yatırımıyla ön plana çıkan bir ilçe. TOKİ’den Türkiye’de en çok hizmet alan ilçe, Kayseri’nin İncesu ilçesi. Zannedersem o anlamda da yeni çalışmalar var. İncesu Sanayi Bölgesi de bu anlamda İncesu’ya çok büyük güç katıyor” dedi.


İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, İncesu’nun merkeze çok yakın olduğunu hatırlatarak. “İncesu’nun, aslında merkez konumunda olan ama merkez ilçe olmayan bir vasfı var. Bazı dönemler merkez ilçeyiz ama bazı dönemler taşra ilçesiyiz. İncesu Organize Sanayi Bölgesi, 3 milyon 600 bin metrekare bir araziden geçirilmiştir. Onun çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de 100’e yakın organize sanayi bölgesi var. İncesu ilk 10’un içine girecek bir işletme. Sanayicimiz muhtemelen yüksek malları limana gönderirken OSB’nin gidecek bu yükleme rampasından yükleyecek ve limana gönderecek. Bu büyük bir yatırım. Bunun için de İncesu OSB’ye büyük bir teveccüh var” ifadelerinde bulundu.


İncesu’nun tarihi ve turistik çok fazla mekânlarının olduğunun altını çizen Mustafa İlmek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve İl Kültür Turizm Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Şimdi bir kültür destinasyonu mekanıyız. Bunun üzerine Örenşehir olacak. Devamında bir külliyemiz var. Kara Mustafa Paşa Külliyesi. Aslını korumuş muazzam bir yapı. Yani hiçbir sıkıntısı, yıkılması falan gibi bir sorunu olmayan bir yapı. Ben belediye başkanı olduktan sonra fark ettim ki İncesu’nun içinden gelenlerin bile aslında külliyeden haberi yok. Bunun tanıtımı sadece İncesu için değil, Kayseri için yapmak zorundayız. Bu ve bunun gibi İncesu’nun çok fazla değeri var. İncesu da neden bir Ürgüp, Avanos olmasın? Biz bunun için uğraşıyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu