Duyurular

İHSAD Başkanı Sabuncu’dan KGC’ye ziyaret…

İhracatçı Sanayici ve İş İnsanları (İHSAD) Derneği Başkanı Tuncay Sabuncu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret etti.

Sabuncu, İstanbul Mobilya Fuarı öncesi yapılan propagandalar nedeniyle fuara kimsenin katılamadığını söyledi. 


Yakın zamanda koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya için başsağlığı dileğinde bulunan Sabuncu, KGC yeni başkanı Metin Kösedağ ‘ı da tebrik etti.


İstanbul’da gerçekleşen  Mobilya Fuarı hakkında konuşan Sabuncu; “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir fuar organizasyonu gerçekleşti. Dünya Fuarcılık alanının içerisinde mobilya sektörüyle alakalı ilk 3’te dediğimiz İstanbul Mobilya Fuarını gerçekleştirmiş olduk. Pandemiden kaynaklı tarihler kaymış olsa da katılımcı arkadaşlarımız iyi bir fuar süreci geçirdiler. Kayseri’den aşağı yukarı 60’ın üzerinde firma katıldı. İyi bir ikili ilişkilerle ihracata yönelik ciddi bir hareket oluştu” diye konuştu. 


Fuarlar konusunda esnaf ve mobilyacının kafasının karışık olduğunu, bu ayrımcılığın ortadan kalkıp fuar sistemine yeniden dönülmesini  istediklerini  söyleyen Sabuncu, “Bu fuarlar sanayicinin özellikle yurt dışına ihracat anlamında açılan bir kapısıdır. Bu kapılar böyle sabote edilircesine farklı yönlere çekilmesi bizi rahatsız ediyor. Çünkü ortaya farklı tarihler de fuar yapma amacıyla çıkan farklı kurumlar çıktı. Bir tarafa imza atarsanız diğer tarafın düşmanısınız, o tarafa imza atarsanız bu tarafın düşmanı modu ile hareket edilen bir durum ortaya çıkıyor. Oysa ki bizler mobilyacıyız ve işimizi yapmak istiyoruz.  Bu işler bizim işlerimiz değil, ya bir ara gelip fuar yapsınlar ya da devlet bir şekilde el koysun. İhracatın bu kadar çok yavaş olduğu, öne çıkarılmaya çalışıldığı dönemde, ihracat açısından mobilya sektörü için en önemli unsurların birinden olan fuarın bu şekilde baltalanması, sabote edilmesi, işin doğrusu çok hoş değil “ ifadelerini kullandı.


“Yapılan propagandalar yüzünden hiç kimse katılamadı”


İstanbul Mobilya Fuarına, Kayseri’den yaklaşık 60-65 firma ile katıldıklarını ifade eden Sabuncu, “Son ana kadar fuar olacak mı olmayacak mı, fuar yapılmazsa kapı da güvenlik güçleri bekliyor hollere alınmayacak şeklinde bir takım kara propaganda yapıldı. Yapılan propagandadan etkilenen şehrin yöneticileri, STK’ların başkanları olan kıymetleri başkanlarımız fuarı ziyaret edemediler, katılımcılarının yanında olamadılar yani Kayseri’den 60’ın üzerinde firmanın katıldığı bir fuara Kayseri den başkan düzeyinde sadece giden ben idim”  diye konuştu. 


“İstanbul Mobilya Fuarı cazibesini kaybeder”


Fuarda yapılan propagandaların devam etmesi sürecinde İstanbul Mobilya Fuarının cazibesini kaybedeceğini söyleyen Sabuncu; “Biz istiyoruz ki bu fuarlar kendi tarihlerinde, kendi yerlerinde bilindik şekliyle yapılsın. Buradan insanlar kafaları rahat gitsinler ve fuar yapsınlar. Fuardan kim para kazanır yahut kim mal beklentisi sağlar bunlar bizim sorunlarımız da değil ama bu şekilde devam ederse muhtemelen ilerleyen zamanlarda dünyada mobilya sektöründe ilk üç fuardan biri olan İstanbul Mobilya Fuarı o cazibesini kaybedecek” dedi. 


“Fuar alanında farklı ülkelerden ciddi alıcılarda vardı”


Fuar alanında ilk kez orta doğudan gelen ziyaretçi sayısının az olduğunu ve gelen ziyaretçilerin daha çok Amerika, Finlandiya ve İngiltere gibi farklı ülkelerden katılımcıların olduğunu söyleyen Sabuncu, yapılan fuarın sektörde görev yapan esnaflara yansımasını ümit ettiklerini ifade etti.

25 Ağustos 2021, 16:31

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu