Bizden HaberlerDuyurularEtkinlikler

SARIGÜL’DEN BÜYÜK ÖVGÜ..

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde “Kayseri Belediyeciliğine” övgüler yağdırdı.  Sarıgül, “Başarılı işler yaptılar. İnkâr edemeyiz” dedi.

“TAKDİR EDİYORUM”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İl Başkanı Ramazan Uç ve İlçe başkanları ve parti yöneticileri ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret etti. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ Kayseri basını hakkında bilgi verdi. Metin Kösedağ, Kayseri’nin güçlü bir basına sahip olduğunu belirterek, “Kayseri Gazeteciler Cemiyeti kendi bölgesinde güçlü bir cemiyet. Kayseri’nin komşularına baktığımızda nüfusu Kayseri’nin üçte biri kadar ancak var fakat birden fazla Gazeteciler cemiyetleri var. Bizler Kayseri’de birlikteliğimizi devam ettiriyoruz. Tek cemiyet olarak Kayseri’deki varlığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

“Saygı noktasında birleşmeliyiz”


Mustafa Sarıgül, her hafta üç ili ziyaret ettiklerini belirterek, “Gittiğim her yerde özellikle STK, sanayici, esnaf ve çiftçileri ziyaret ediyorum. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşlarımın yüzde yüzünü kucaklamaya çalışıyorum. Türkiye Değişim Partisi iktidarında bize oy versin vermesin bütün yurttaşlarımın yüzünü güldürmeye çalışacağım. Bugün Türkiye siyasetinde üzülerek görüyorum ki çok büyük nefret söylemleri var. Hatta bu söylemler hakarete varıyor. Biz bundan şikayetçiyiz. Biz cami, okul gibi yerlerde siyaset yapılmasını asla doğru bulmayız. Sağlık gibi özel hayat gibi konuların siyaset malzemesi yapılmasını istemiyoruz. Partilerimiz farklı olabilir ancak vatan, insan sevgisi ve saygı noktasında birleşebiliriz” diye konuştu. 

“Yeni bir hayat sahasına ihtiyaç var”


Ak Parti’nin 19 yıldır hiçbir partiye nasip olmayacak şekilde iktidar olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, ”İnsanlarımız AK Parti’ye 19 yıldır yetki verdi. Peki, karşılığında Ak Parti istediği kanunları çıkardı mı çıkardı, bürokraside istediği tayinleri yaptı mı yaptı, bütçeyi istediği gibi yaptı mı yaptı? Buna rağmen işsizlik arttı, iç ve dış borç arttı, gelir dağılımında düzelme olmadı aksine yurttaşlarımız giderek mağdur oldu, orta direğimiz kayboluyor. Ak Parti karnesinde birçok kırık not var. Ak Parti heyecan ve enerjisini yitirmiştir. Yeni bir hayat sahasına ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu. 

“84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmeyeceğiz”


İktidar partisinin ittifak ve cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili diğer partileri oyaladığını belirten Sarıgül konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Türkiye Değişim Partisi sağ ya da sol partisi değildir. Değişim Partisi, emek, aş ve iş partisidir. Bizler ulusun tamamını kucaklayacak kitle değişim partisi olacağız. Köprülere, yollara alım garantisi varda neden Türkiye Değişim Partisi iktidarında çiftçiye alım garantisi olmasın.  Diğer partiler “kim kimle ittifak yapacak, cumhurbaşkanı kim olacak?” bunları konuşadursun. Seçimlere daha 1,5 yıldan çok var. Partiler işsizliği, çiftçinin sorunlarını, atanamayan öğretmenleri konuşmuyorlar. Cumhurbaşkanı kim olacak diyerek iktidar partisinin oyununa geliyorlar. Türkiye Değişim Partisi ofsayta düşmeyecek, bizler Türkiye’nin gündeminden uzaklaşmayacağız. Biz işsizliği, pahalılığı, çiftçi ve esnafların sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceğiz. İktidara gelir gelmez de bu sorunları çözeceğiz. Hukuk kurallarına uyacağız. Güven ortamını sağlayarak birçok sorunu çözeceğiz. Ekonomiyi gerçekten bilgili, tecrübeli kişilere teslim edeceğiz. Çiftçimizin sanayicimizin sorunlarını çözüp, yüzde yüz destekleyeceğiz. Gösterişe, savurganlığa ve israfa son vereceğiz. Şirketlere hazine garantisi vermeyeceğiz. 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmeyeceğiz. Bunları yaptığımızda ülkemizin ekonomisi zaten düzelecektir.” 

“Oy toplamaya değil güven toplamaya geldim”

Siyasetin dilini değiştirmeye geldiğini söyleyen Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi siyasetin dilini değiştirecek, siyasete nezaketi getirecek olan tek partidir. Türkiye Değişim Partisi diyor ki benim gövdem Türkiye, sağ elimde var, sol elimde var. Türkiye’yi sağcısınız solcusunuz diye parçaladılar. Bizler sağ ve sol elimizi bismillah diyerek birleştiriyoruz. Türkiye Değişim Partisi ötekisi olmayan bir partidir. Ben Kayseri’ye oy toplamaya değil güven toplamaya geldim.” İfadelerinde bulundu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Sarıgül, bir gazetecinin, partisinin Türkiye genelinde teşkilatlanmada ne durumda olduğu sorusu üzerine, 65’e yakın ilde teşkilatlarını kurduklarını, 26 Eylül’de Ankara’da büyük kurultaylarını yaparak seçime girme yetkisini aldıklarını belirtti.

“Özhaseki’yi gayet başarılı buluyorum”


“Şişli Belediye Başkanlığı yaptınız, bu konuda deneyim sahibisiniz. Kayseri’de belediyeciliği nasıl buldunuz?” sorusu üzerine ise Sarıgül, “Vereceğim cevap kimini mutlu eder kimini mutsuz eder. Ben partiyi kurduğum gün Eyüp Sultan’da dua ettim ve dedim ki “Allah’ım bana hep doğruları söylet.” Kayseri ile Şişli’nin bir benzer noktası var. Türkiye’de iki belediye başkanı 15 sene önce yapılan seçimlerde en yüksek oyu aldı. Birisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bir değeri de benim.  Kentin yerel yönetim çalışmalarında yeni dönemi bilmiyorum. Uzun zamandır gelmedim, günah almayayım o yüzden şu an için bir şey diyemem. Ama Özhaseki döneminde yapılan çalışmaları gayet başarılı buluyorum. Özhaseki döneminde çalışmalara yakinen geldim, gördüm, baktım. Özellikle turizm, tanıtım, kentsel dönüşüm noktasında, stadın dışarıya taşınması çalışması konusunda çok başarılı buluyorum.  Erciyes’in turizme açılması konusunda ki o zaman çok fazla otel yoktu. Onlara da öncülük yaptığımı söyleyebilirim” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu