Bizden HaberlerEtkinlikler

Palancıoğlu ve Ülke’den Kösedağ’a hayırlı olsun ziyareti…

30 mayısta yapılan Olağan Genel Kurul’da yeniden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Metin Kösedağ’a; Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke ve yönetimi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, bugüne kadar Gazeteciler Cemiyeti için yapılan en demokratik seçimlerden birinin gerçekleştirildiğinin altını çizerek, “30 mayısta Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurula gitti ve bugüne kadar ki en demokrat seçimlerden birisini gerçekleştirdik. Kavgasız, gürültüsüz bir seçime gittik ve seçim sonucunda ekip olarak biz göreve getirildik” dedi.

“Basın mensupları başımızın tacı”

Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke de, yapılan seçimin Kayseri ve meslek camiasına hayırlar getirmesini temenni ederek, “ Yeni arkadaşlar, öncesinde tanıdığımız ama yönetimde yeni olan arkadaşlar da var. Onları da tekrar Allah muvaffak etsin diyorum. Mesleğini layıkıyla yapan gazetecilerin, basın mensuplarının her biri başımızın tacı. Onlarla ilgili de biz yasa teklifleriyle alakalı olsun, kendi mesleki kaygıları ile alakalı olsun; elimizden ne gelirse iletebileceğimiz neler olursa yanınızda olduğumuzu beyan etmek istiyorum. Bu anlamda hem başkanımıza hem ekibine yeni döneminde hayırlı işler yapmalarını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“Medya insan psikolojisini etkiliyor”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, medyanın insan psikolojisini direk olarak etkilediğini belirterek, “Hem ilçemizin hem ilimizin, hem ülkemizin gelişmesinde kalkınmasında, psikolojisinde basın yayın organlarının etkisi çok yüksek. Bazen bir gün boyunca bir konuyu tüm ülke konuşabiliyor. Dolayısıyla basın yayının ne kadar önemli bir parametre olduğunu, orada basın yayınla ilgili yapılan çalışmaların, yayın kuruluşlarının yaptığı çalışmaların hakikaten ülkenin de ilinde, ilçenin de sorunlarını çözebilecek psikolojisini düzeltebilecek formatta olduğunu görüyoruz. Tam tersi olursa da o kadar insan içine kapanıyor, morali bozuluyor. Dolayısıyla özellikle ben yeni yönetime başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. İlimizin ve ilçemizin, ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına gazetecilerin destek verecek çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Gayri ahlaki olayları haber yapmayın!”

Medya kuruluşlarının gayri ahlaki olayları çok fazla haber yapmaması gerektiğinin altını çizen Palancıoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
Medya kuruluşlarının şu anda çok fazla gündeme getirdiği, kavgalar, dövüşler, ahlaksız olaylar, bu tür şeylerin ifşa edilmemesi, çok duyurulmaması, çok fazla paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar gördüğüyle amel ediyorlar. Gördüğünden etkilenip sinirlendiğinde onu yapıyorlar. Özellikle bu konuda hassasiyetle ben uyuşturucu olsun, fuhuş olsun kadın cinayetleri, adam cinayetleri, çocuk cinayetleri, farklı konulardaki olumsuzlukların çok paylaşılmamasını rica ediyorum. Bununla ilgili yetkili organlar, başta Emniyet Müdürlüğü, olmak üzere gerekli çalışmayı zaten yaptığını, özellikle belirtmek istiyorum. İnsanların psikolojisi sabah kalktığımızda, okuduğumuz gazetelerle, televizyonda dinlediğimiz haberlerle oluşuyor. Dolayısıyla moral, motivasyon depolayacak, konulara girmek, onları yaygınlaştırmak; hep pozitif olmak gerektiğini düşünüyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu