Bizden HaberlerEtkinlikler

Başkanlardan Kösedağ’a ziyaret

Bizlere örnek olacaksınız!

30 mayısta gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası yeniden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Metin Kösedağ’a Belediye başkanları hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sorunsuz bir seçim süreci yaşandığını belirten Kösedağ’a, Başkan Büyükklıç, “Zaten sizler bizlere örnek olacaksınız. Bir genel kurul nasıl yapılırmış bizlere göstereceksiniz” dedi.

30 mayısta gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası yeniden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Metin Kösedağ’a; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sorunsuz bir seçim gerçekleştirdik

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ sorunsuz bir genel kurul yaşandığını belirterek, “30 mayısta Kayseri Gazeteleri Cemiyeti bugüne kadar belki de en demokrat seçimlerinden birini yaptı. Çünkü hiçbir zaman bu kadar sakin ve güzel bir ortamda bir genel kurul yaşanmamıştı. Bu da tabii ki bütün üyelerimizin gayretiyle oldu. Hem Recep Bey hem bizim ekip, sağ olsunlar kötü söze mahal vermeden genel kurulumuzun gerçekleşmesine vesile oldular” dedi.

Başkan Metin Kösdağ, Gazeteciler Cemiyeti’nin Kayseri’de önemli STK’lardan birisi olduğunu belirterek, “Medya sektöründe belki İç Anadolu’nun hatta Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi’nin de en güçlü cemiyetlerinden biridir. Nüfusu Kayseri’nin dörtte bir olan illerde örneğin bir Niğde’de dört beş tane gazeteciler Cemiyeti var. Bu nedenle de bu iller gücünü sürekli kaybeden bir medya sektörü olarak karşımıza çıkıyor ama Kayseri’de çok şükür ki böyle bir şey yok. Biz birlik ve beraberlik içerisinde yeri geldi mi tartışırız kavga ederiz ama bölünmeye asla izin vermeyiz. Bu anlamda da bütün üyelerimize ve gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada şehri yönetenlerin de çok önemli bir faktör üstlendiğini biliyoruz. Kendilerine de bu anlamda teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Sizler bizlere örnek olacaksınız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, yapılan seçimlerde gazetecilerin, siyasilere örnek olması gerektiğini vurgulayarak, “Yapılmış olan bu genel kurulun sizler için, şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şimdi değerli başkanımız çok güzel tanımladı. Zaten sizler bizlere örnek olacaksınız. Yani bir genel kurul nasıl yapılırmış, demokratik ortamda yarış nasıl yapılırmış davranışınızda, sözlerinizde, uygulamalarınızda şehre örnek olacaksınız ki bizler de sizlerin izinden gideceğiz. Bu açıdan doğru olanı yaptınız. Sonrasında gözlemledim, çiçeklerle birbirinizi kucakladınız. Bundan sonraki süreçte de umuyor ve inanıyorum ki gerek başkanımız gerekse yönetim kurulu üyesi olarak sorumluluk makamında olan dostlarımız orada oy veren, vermeyen tüm kardeşlerimizi aynı şekilde kucaklayacak ve şehrimizin birliğini, beraberliğini sağlayacak adımlar atmaya devam edecek” diye konuştu.

Başkan Memduh Büyükkılıç, dürüstlükten, güvenilirlikten, çalışkanlıktan hiçbir zaman ödün vermediklerini belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Buralar bir hizmet ortamı elbette siz de kamu hizmeti veriyorsunuz. Biz hep böyle görüyoruz. Her zamanki seviyeli, her zamanki şehrini ön plana çıkartan bu anlayış içerisinde de yanlışlara fırsat vermeyen objektif bir şekilde, dürüst bir şekilde habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarınızı sürdüreceksiniz. Gerek bizlerle ilgili, gerekse şehrimizle ilgili ya da herhangi bir kurum, kuruluş, sivil toplum teşkilatıyla ilgili bir haber yapmayı arzuladığınız durumda kulağınıza gelen bir ses var ise, kulağınıza gelen bir dedikodu varsa onları bizlerden sağlıklı şekilde gerekli bilgileri almak suretiyle bu şekilde uygulamalarınızı sürdürürseniz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da biz sizlere sadece teşekkür ederiz. Çünkü bizler de sonuçta bu şehre hizmet için çırpınıyoruz. Gece demiyoruz, gündüz demiyoruz. Seven, seçen hemşehrilerimize layık olma yönünde irade gösteriyoruz. Yaptıklarımız var, yapamadıklarımız olabilir. İhmalimiz olabilir. Ama Allah’ın izniyle dürüstlükten, güvenilirlikten, çalışkanlıktan hiçbir zaman ödün vermeyiz. Hep bu yolda da devam ettik, devam ederiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu