Bizden HaberlerEtkinlikler

BAKAN AKAR KGC’DE GAZETECİLERLE BULUŞTU..

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akar, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getirdi.

Basının yapacağı görevlerin günümüzde çok önemli bir hale geldiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, “Modern zamanlarda basın, toplum hayatının ve günlük hayatımızın olmazsa olmazı. Dolayısıyla burada temel öğelerden biri oldu. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri oldu basın. Basının gücü ve basının yapacağı görevler çok önemli hale geldi. O yüzden basınımızın yaptığı önemli görevler var. Burada kamuoyunun aydınlatılması, insanların gerçeklere ulaşabilmesi, gerçekle kamu arasında iletişim kurulması ve bunların sağlanması çok önemli. Gerçekten buna ihtiyaç var. Olayların anlaşılması, anlamlandırılması, bilinmesi, herhangi bir şekilde keyfiliğin olmaması basının görevi. Bu haklarının da meslek ilkeleriyle ve ahlak esaslarıyla da çerçevelendirilmesi gerekiyor. Bu genel bir husus bütün dünya için, basının da kendini sınırlaması gerekiyor. Bizim bir ülkemiz ve milletimiz var ve bunların da bir savunma güvenlik ihtiyacı var. Refah ve beka hakkı var. Dolayısıyla bayraktan, vatandan, Cumhuriyetten yana olacağız. Tarafsızlık dediğimiz şey, olayı objektif görmek ve değerlerimizden de vazgeçmemek demek” dedi.

Ziyaretten gurur duyduklarını dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, “Kayseri medyasının kendi bölgesinde diğer illere göre ‘Tek Gazeteciler Cemiyeti’ olan bir kent olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: ’ Sayın bakanımızı Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 1980 yılında kuruldu. Bugün 43 yaşında. Gazeteciler Cemiyeti’nin, yaklaşık 215 tane üyesi var, hali hazırda da sahada 500’e yakın medya mensubu var. 5 tane günlük yayın yapan gazete, 11 tane IP uydu ve karasal olmak üzere 11 tane televizyona, ayrıca 12 tane radyo frekansına, 20-30 arası internet haber sitesine sahip bir Kayseri medyası var. Kayseri medyası kendi bölgesinde diğer illere göre, daha güçlü tek gazeteciler cemiyeti olan kentimiz. Örneğin, Niğde Kayseri’nin dörtte biri olmasına rağmen 4 tane Gazeteciler Cemiyeti var. Biz bu anlamda birlikteliği sağlamış bir cemiyetiz. Medyanın problemleri var. Tabii ilerleyen dönemlerde de bu konuyla ilgili kapınızı çalacağız. Bugün de sizi burada ağırlamaktan son derece mutluyuz’ ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu