Bizden Haberler

“FİLİSTİN’DEKİ İSRAİL VAHŞETİ DERHAL DURMALI”

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yayınladığı mesajla İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı. Kınama mesajında, İsrail’in Filistin üzerindeki saldırılarını her geçen gün arttırarak sürdürdüğü belirtilerek, “Filistin’deki İsrail vahşeti derhal durdurulmalıdır” denildi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yayınladığı mesajla İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı. Kınama mesajında, İsrail’in Filistin üzerindeki saldırılarını her geçen gün arttırarak sürdürdüğü belirtilerek, “Filistin’deki İsrail vahşeti derhal durdurulmalıdır” denildi.

KGC Yönetim Kurulu’nun yayınladığı yazılı mesaj şöyle:

Gazetecilik mesleğinin getirdiği etik ve insani değerleri savunma sorumluluğumuz gereğince; yaşananlar karşısında birçok devletin, liderin, uluslararası örgütün sessiz kalmasının, uluslararası sisteme olan güveni sarsacağına dair derin bir endişe duyarak süreci izliyoruz ve tarihe not düşerek dünya kamuoyuna karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

İsrail yönetiminin acımasızca ve barbarca yaklaşımının günlerdir elektriksiz, ilaçsız, aç ve susuz bırakılan Gazze’nin soykırımla karşı karşıya bırakılmasını not ediyoruz.

Uluslararası savaş suçları kapsamına giren bu durumun yanında, masum ve aciz insanların sığındığı bir hastanenin vurulmasını gayri insani bir sonuç olarak değerlendiriyor ve kalleşçe bir yaklaşım olarak ele alıyoruz. Aynı şekildeki sivil insanlara karşı yapılan saldırıların her geçen gün artarak devam ettiğini görüyoruz.

Uluslararası hukukun ve insani değerlerin açık bir ihlâli niteliğini taşıyan sivillere yönelik bu saldırının tüm dünya kamuoyunun açıkça kanaat getireceği bir vahşete konu olduğunu gözlemliyoruz.

İsrail’in bu saldırısı, Filistin halkına yönelik sistematik zulmün bir parçasıdır. İsrail, Filistin halkını yıldırmak ve boyun eğdirmek için her türlü kanlı ve hukuk dışı yolu denemektedir. Bu ve buna benzer saldırıların normalleştirilmesi gazetecilik mesleğinin onuruna yakışmayacağı için sesimizi gür bir şekilde duyurmayı kendimize görev biliyoruz.

Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve İsrail’i derhal saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz. İsrail’in saldırıları, Filistin halkının acılarını daha da derinleştirmiştir. İsrail, bu saldırısı ile sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa karşı bir suç işlemiştir. Bu saldırının sorumluları, uluslararası hukuk önünde hesap vermelidir.

İsrail saldırganlığının bir an önce sonlandırılarak, Filistin halkına ve Gazze’deki hastanelere yardım etmek için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Filistin halkının acılarını hafifletmek ve bu saldırının yaralarını sarmak için sorumluluk ve vicdan sahibi tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zalimlerin zulümlerinin her türlü hukuk yoluyla sonlandırılması için dünya kamuoyunu insanlığa ve evrensel normlara yakışır şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ

YÖNETİM KURULU

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu