Bizden HaberlerEtkinlikler

MİKAYİL SERT’DEN KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET …

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Mikayil Sert Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyaretinde üretimin önemine dikkat çeken Sert, aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Mikayil Sert yapmış olduğu açıklamasında, “Değerli Cemiyet Başkanım, kıymetli basın mensupları ve ilçe başkanım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünden hareketle kalkınmanın köylüden, tarımdan ve hayvancılıktan başlayacağına inanıyorum. Tarım ve hayvancılıkta ki uygulanan yanlış politikalardan dolayı ithal eder duruma geldik. Tarımda ve hayvancılıkta yapılacak yeni reformlarla ithal değil tekrar ihraç eder konuma geleceğiz. Hayvancılıkta bir ile elli baş arası işletmeler desteklenecek yüzde yetmiş boşalmış olan işletmeler tekrar doldurulacak. Üreten işletmeler haline getireceğiz ve beş yıl içerisinde ihraç eder duruma geleceğiz. Damızlık işletmeleri özellikle önceliğimiz olacaktır. Tarımda çiftçinin kullanmış olduğu tohumlar ücretsiz hale getirilecek, tohumların toprakla buluşması sağlanacaktır. Ziraat bankasından kullanılmış olan ödenemeyen hayvancılık ve tarım kredilerinin faizleri silinecek ana paraların uzun vadelerle ödenmesi sağlanacaktır. Ziraat bankası ziraatçının bankası olacak tüpçülere değil ziraatçılara kredi verecektir. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti başkanı Metin Kösedağ ise “Ben teşekkür ediyorum. Adaylığınız hayırlı uğurlu olsun. Sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz”  dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu