Bizden HaberlerEtkinlikler

“Darbe girişimleri tarihe karıştı”

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, "15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği irade, darbe girişimlerinin tarihe karıştığını göstermiştir." dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Darbe girişimiyle Türkiye’de bir infial oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Kösedağ, Türk milletinin o akşam gösterdiği iradeyle, darbeci zihniyeti tarihin derinliklerine gömdüğünü ifade etti. Kösedağ, “Türk halkının özgür iradesiyle seçilmiş hükümetlere karşı darbe girişimlerinin artık tarihe karıştığına inandığımız 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen silahlı darbe kalkışmasının hedefine ulaşamadan bastırılması en büyük tesellimiz olmuştur. Demokrasinin kesintiye uğramaması, Türk halkının hür iradesiyle seçilmiş hükümetin silah zoruyla alaşağı edilmemesi için tankların önüne dikilen, meydanları dolduran her kesimden insan, dünyaya örnek bir direniş sergilemiştir. Her ne kadar darbeciler Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıksa da, Genel Kurmay Başkanlığı’ndan başlayarak değişik kademelerdeki mensuplarının ve Emniyet Teşkilatı ve diğer güvenlik birimlerinin ve halkın kahramanca direnmeleri sayesinde Türkiye büyük bir felâketin eşiğinden dönmüştür.” diye konuştu.

                                              “MEDYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR”

Medyanın da hain sürece karşı millî birlik ve beraberliğin tesisi konusunda üzerine düşeni yaptığının altını çizen Kösedağ, “Günümüzde dördüncü kuvvet olarak kabul edilen medya gerek 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, gerekse sonrasında yaptığı yayınlarla vatanın birliği, bütünlüğü ve milletinin beraberliğinden yana tavır almıştır. Seçilmişlerden yana olmuştur. Olması gerekeni yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu