Bizden Haberler

Beyazay’dan KGC’ye ziyaret

Kayseri’de engellilerin hayatlarına dokunmak için yola çıkan Beyazay Kayseri Şube Başkanı Mürşide Gonca Aslan, Beyazay Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Esra Haykır Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Yeşil ve Üye Yasemin Karaköse Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret ettiler.

Türkiye’de 33 yıllık geçmişi olan Beyazay Derneği Kayseri Şubesi yeni yönetimi ile birlikte çalışmalarına hız verdi. Kayseri’de engellilerin hayatlarına dokunmak için yola çıkan Beyazay Kayseri Şube Başkanı Mürşide Gonca Aslan, Beyazay Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Esra Haykır Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Yeşil ve Üye Yasemin Karaköse Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret ettiler.
Ziyarette çalışmaları hakkında bilgiler veren Beyazay Kayseri Şube Başkanı Mürşide Gonca Aslan, “ Bu oluşum bütün engellileri kapsıyor. Aslında daha önce Görme engelliler için kurulmuştu bu dernek. Engelli vatandaşlarımız için Türkiye’de toplum olarak epeyce mesafe kat ettik. Bizim uzmanlık alanımız olduğu için bu alandaki sorunları daha iyi gördük. Bu tarz dernekler insan yaşantısını kolaylaştıracak çözümler üretmek zorunda. Bu çalışmalarda hem genel ve yerel yönetimleri harekete geçiriyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesinin güzel çalışmaları var. Bizlerde engellilerin yaşam alanlarının kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Hep birlikte güzel bir oluşum yaptık. Amacımız toplumsal huzuru ve iç barısı sağlayabilmek ve engellilerin sesi olmak” dedi.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Güzel hizmetleriniz var. İnşallah iyi işlere imza atarsınız. Bu konuda bize düşen ne varsa seve seve yapmaya hazırız. Elimizden gelenin fazlasını yapmak için gayret ederiz.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu