Etkinlikler

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN KGC’YE ZİYARET…

Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Ayşe Uzunlu, Sema Karaoğlu ve beraberindeki heyet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret etti. Ayşe Uzunlu, Afganistan’daki kadınlar seslerini duyurmaya çalışırken Taliban yönetimini meşru gösteren herkesin karşısında olduklarını belirtti.

Ayşe Uzunlu Taliban yönetimi sonrası bağımsız Afganistan’ı tanıyorum diyenleri eleştirerek, “Cumhuriyet Kadınları Derneği, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bağımsızlık, gerçek uygarlığa kavuşmanın ön şartıdır. Afganistan’da olan budur. Bağımsız Afganistan’ı tanıyor ve selamlıyoruz” dedi. Üstelik daha da ileri giderek Afganistan için küresel bir dayanışma ağı kuran kadın derneklerinin çatı örgütünü uluslararası fon kullanmakla suçladı. Her partinin bir kadın örgütü olabilir. Ancak siyasi bir partinin kadın örgütü olarak çalışan bu derneğin bağımsız kadın hareketini karalamaya çalışması ve iftira atması kabul edilemez” dedi.

 Uzunlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün bir çok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü bu tür fonlarla projeler yürütmektedir. Ancak sivil toplum örgütleri siyaseten bağımsız olmalıdır. Tüzükleri ve amaçları gereği bir siyasi partinin kadın kolları gibi davranamazlar. Bağımsızlığın en önemli özelliği kişisel temel hak ve özgürlüklere sahip olunmasıdır. Taliban bir suç örgütüdür. Taliban’ın insan hakları konusunda sözde siyasal islam uygulamalarıyla en çok kadınlar için ama bütünde tüm Afgan halkı için özgürlük getirdiği düşünülemez. Bu koşullarda Taliban’a selam göndermek, adında cumhuriyet olan bir kadın derneğinin olsa olsa kurgu olduğunun göstergesidir. Bağımsızlık savaşı görmek isteyenler Türk Kurtuluş Savaşı’na, Çanakkale’ye, Sakarya’ya, Büyük Taarruz’a- baksınlar. Kurulan cumhuriyetin ardından yapılan inkılapları incelesinler. Laiklik ilkesine sarılsınlar. Demokrasi ancak laik bir hukuk devleti ile mümkündür. Bağımsızlıktan ancak “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin” olduğunda söz edilebilir.”

KGC Başkanı Metin Kösedağ, ziyaretlerinden ötürü heyete ve  Kadın Girişimciler Kurulu’na teşekkür etti.

04 Eylül 2021, 13:08

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu