Bizden HaberlerDuyurularEtkinlikler

Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi’nden KGC’ye ziyaret..

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Mehmet Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Gündemlerinde Z kuşağı ve siyaset diline yer verdiklerini dile getiren Büyük Birlik Partisi Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim, “Günümüz siyaset dilinin biraz daha yumuşamasını istiyoruz. Çünkü siyasi parti liderlerinin hitabetlerinde kullandıkları dil birbirlerine karşı duruşlarına yansıyor. Yanı sıra da gençliğimizle alakalı çalışmalarımız var. Z kuşağımız maalesef kültürümüze uymuyor.” dedi.


Ziyarette konuşan Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Yılmaz ülkemizde vizyonlu gençler yetiştirmek adına  çalışmalar yaptıklarını belirtirken, “Alperen Ocakları olarak 28 yıldır Kayseri’de faaliyet gösteriyoruz. Muhsin başkanımız il çalışmalarının temelini atarken siyasete şöyle bir değer kattı. Müslüman Türk çocuklarına nasıl yaşamasını, hayatı nasıl kodlamasını, bundan sonraki hayatında karşılaşacağı problemleri hangi değerler altında görmesi gerektiğini faaliyet çalışmalarıyla gösterdi. Muhsin başkan nizamı alem ocaklarının temelini attıktan sonra süreç biraz daha siyasi boyuta gitti ve siyasi boyutta da basın medya hep arkasında oldu. Bu konuda da basına teşekkürlerimizi iletmiş olalım bu vesileyle. Alperen ocakları aslında gençken gençliğin uzun vadede kurgulayacağı hayatı hangi vizyonla hareket etmesi gerektiğini yaşayanlardan örnekler alarak bizi biz yapan değerlerden beslenerek hayatına bir yol çiziyor.” ifadelerini kullandı. 


“AMACIMIZ GENÇLERE ROL MODEL OLMAK”


Önceliklerinin gençlerin gönlüne dokunmak olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Kayseri’nin en sıkıntılı bölgelerinde örneğin Argıncık’ta bir teşkilat kuruldu. Bu teşkilatta asıl hedef ordaki gençliğe rol model olmak. Orada yozlaşan hayatını okuması ya da çalışması gerekirken kötü alışkanlıklar edinen çocuklara bunların kötü olduğunu söyleyecek insanların olması gerekiyordu. Gençliğe hitap ederek onlara yön vererek Müslüman Türk çocuğunun nasıl yaşaması gerektiğini öğreterek hem de ilmi anlamda bu çocuklarımızı beslememiz gerekiyor. Yapılan faaliyetlerde çocuklarımıza ücretsiz kurslarımız var. Muhsin Yazıcıoğlu kütüphanemiz var. Kayseri merkezimizde de öyle. Önceliğimiz çocuklarımızın gönlüne dokunabilmek. Çünkü bunu başaramadığımız zaman beyinlerine de asla dokunamıyoruz. En önemlisi de şuydu. Bu arkadaşlar gerçekten aç. Çocuklarımızı daha milli değerlerle besleyip hayatını ona göre şekillendirmek hayatında yapacağı tercihlere bir sınır koymak. Çocuklarımız özgür ama özgürlük her şeyi yapmalarına yetkin değil. Bizim devletimizin sınırları ölçüleri var. Biz de mümkün olduğunca çocuklarımıza bu konularda yardımcı olacağımız bir çalışma başlatıyoruz.” dedi.

Ziyaret için memnuniyetini dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, “Büyük birlik partisi ve Alperen Ocakları’nı ağırlamak bizim için son derece önemli. Camiamızla ilgili sözleriniz de bizi memnun etti. Bu anlamda vatanı, bayrağı, milleti için mücadele eden tüm siyasi partilerimiz gibi Büyük Birlik Partisi’ne de yakınlığımız aynı mesafededir.” şeklinde konuştu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu