Bizden HaberlerDuyurularEtkinlikler

2020’nin ‘en iyi’leri belli oldu

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve ERÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2020 yılı medya yarışmalarının ödül töreni yapıldı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel ‘2020 KGC Ödüllü Medya Yarışması’  ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri’ sahiplerini buldu.


Erciyes Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iş insanı Süleyman Çetinsaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Serkan Tok, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.


“SEKTÖR-AKADEMİ İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”


Törenin açılış konuşmasını Başkan Metin Kösedağ yaptı. Koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya ile Süleyman Keskin ailesine başsağlığı dileyen Kösedağ, KGC olarak tüm çalışmalarında İletişim Fakültesi ile işbirliğine özen gösterdiklerinin ifade etti.


Kösedağ, “Bu yarışma, İletişim Fakültesi ile işbirliğimizin sadece bir meyvesi. Bunun yanı sıra, iki yıldan bu yana çalışmalarını yürüttüğümüz Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi de, bu çalışmalardan belki de en değerlisi. Öte yandan, Ağustos ayı ortasında duyurusunu yapacağımız, İletişim Fakültesi’nin yanı sıra Kayseri Tabip Odası’nın da paydaş kurumumuz olduğu ‘İnfodemiye Karşı Sağlık Haberciliği’ online eğitim programı da, önemsediğimiz projelerimizden. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak, saha tecrübesinin yanı sıra, bilimin ve akademinin yol göstericiliğini her daim ön planda tuttuğumuzu, bu nedenle bu tür işbirliklerinin devamının gelmesini arzu ettiğimizi ifade etmeliyim. Bu bağlamda, bugün hem Cemiyetimizin hem de İletişim Fakültemizin yarışmasında ödül almaya hak kazanan meslektaşlarımı ve gazeteci adaylarını canı yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.


Başkan Kösedağ’ın ardından kürsüye sırasıyla Vali Şehmus Günaydın, Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, MHP Milletvekili İsmail Özdemir çıktı. Konuşmaların ardından ödüller sahiplerini buldu.


Yarışmada ödüle layık görülen isimler şöyle:
VELİ ALTINKAYA ÖZEL ÖDÜLÜ
Selma Kara – Kayseri Anadolu Haber gazetesi


HABER (YAZILI)
Birinci; Murat Asil – Anadolu Ajansı, ikinci; Eren Kan – İhlas Haber Ajansı, üçüncülüğe layık eser bulunamadı.


HABER (GÖRSEL)
Birinci; Gizem Abatay – Kanal 38, ikinci; Abdüssamed Karatoprak – Kay TV, üçüncü – Şeyma Tağar – Kent Türk.


SPOR HABERİ (YAZILI-GÖRSEL)
Birinci; Erhan Kan – Gazete Kayseri; ikinci; Şevket Tekin – Kayseri Haber; üçüncü; Naci Gültekin Şeker – Hunat TV.


MİZANPAJ (TASARIM)
Birinci; Muhammed Kösedağ – Kayseri Anadolu Haber, ikinci; Ekrem Nazlı – Kayseri Anadolu Haber, üçüncü; Abdullah Yiğit – Haber 38.


FOTOĞRAF
Birinci; Ergün Haktanıyan – Anadolu Ajansı, ikinci; Huzeyfe Ulu – Kent Türk, üçüncü; Ali Göç – İhlas Haber Ajansı.


ARAŞTIRMA-İNCELEME-RÖPORTAJ
Birinci; Samed Aydın Sun – Gerçek Haber, ikinci; Emine Duyan – Kanal 38, Zahid Tüzün – Anadolu Ajansı, üçüncü; Enes Ünlü – Kent Türk.


TV HABER PROGRAMCILIĞI
Birinci; Ş. Tuba Çalapverdi – TV 1, ikinci; Halime Demir – Kent Türk, üçüncü; Serap Mucuk – Kanal 38.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu